Ik ben Aggy van Caldenborgh. Ik hou van muziek en van dansen. M’n hele leven al. Toen ik nog een klein Limburgs meisje was, wilde ik dansmarieke worden. Als het carnaval was, keek ik met verlangen naar een kinderpaar dat in prachtige kostuums ronddanste. Al dat plezier!

Dansmarieke ben ik niet geworden. Toch zijn de muziek en de dans altijd in mijn leven gebleven. Ik deed aan jazzballet. Later leerde ik de salsa en de tango dansen. Een paar jaar geleden ontdekte ik biodanza. Biodanza is dansen vanuit je hart en dansen in verbondenheid met je mededansers. De muziek, de beweging en het contact, ik vind het heerlijk!

En nu ‘dansen op muziek van vroeger’. Toen ik mijn idee aan de ouders van een vriendin vertelde, kwamen spontaan de herinneringen naar boven en met stralend gezicht zongen ze de liedjes van vroeger. Het werd een erg gezellige middag in hun huiskamer, voor hen en voor mij. Ik zag hoe mooi en eenvoudig het is als mensen zo blij worden. Ik werd er zelf ook heel blij van, de middag gaf me veel voldoening.

In Muzieksentiment komt voor mij alles samen. Dansen, muziek, plezier, warmte en verbondenheid. Dat wil ik graag doorgeven.